Produkter
Your Cart

Promille måler

Promille måler
Promille måler
Promille måler
Promille måler
Promille måler
Promille måler
Promille måler
Promille måler
Promille måler
Trygg netthandel med Vipps, Kortbetaling, Faktura
Bestillinger kommer i nøytrale emballasjer uten logo
  • Tilgjengelighet: På lager
  • Varenummer: PL45
Kr 350
Eks. MVA: Kr 280

Dette er en nyttig promillemåler når du skal teste hvor mye promille du har. Alkotester har en skjerm som viser promille. Du kan henge din bilnøkkel på nøkkelringen til alkotesteren, så den er en god advarsel når du skal ta med bilen på en fest. Promille måleren drives med 2 stk. AAA 1.5v alkaliske batterier. Med i pakken følger 4 stk. munnstykker.

Med i pakken:

  • Promillemåler
  • 4 stk. munnstykker

Alkotester til promillemåling

Alkohol blir tatt opp i munn, magen og tynntarmen. Det blir absorbert i blodet, som fører det gjennom kropp og inn i hjerne og lunge. En alkoholtest måler hvor mye alkohol som er i luften du puster ut. Dette tallet kalles for BAC (blood alcohol content) eller promille på norsk. Alkotester bruker denne målingen for å anslå hvor mye alkohol som er i blodet.

Når promille stiger, kan man bli klønete og ta lengre tid å reagere. Denne tilstanden gjør kjøring farlig. Hvis man blir involvert i et trafikkulykke, eler stoppet av politiet på veien, bruker politiet en alkotester eller såkalt promille måler for å måle promille. Promille måler som politiet bruke er mer avansert og profesjonell, og påviser promille mer nøyaktigere enn vanlige og billige alkotestere. Man blåser inn i et munnstykke, og det gir en umiddelbar lesning. Man kan bli bedt om å gjenta dette noen ganger slik at politiet kan få en gjennomsnittlig promillemåling. Du kan bruke en promille måler for å få vite ca. promille, men vær oppmerksom på at denne alkotesteren  gir bare en pekepinnen, og kan ikke vise nøyaktig hvor mye promille du har. Hovedregelen er at du skal drikke ingen alkohol i det hele tatt, hvis du skal kjøre.

Det er et par ting som kan forårsake feil i promillemåling. Hvis man har drukket noen få minutter før promillemåling, kan mengende av alkohol i munnen fører til unøyaktig resultat. Munnskyllevann som inneholder alkohol kan føre til positiv promillemåling. Profesjonelle alkoholtestere som politifolk bruker er basert på brenselcelleteknologi, og er mest nøyaktige. Men ingen alkotester ved pusteprøve er så nøyaktig som blod- eller urinprøve.

Hvor raskt alkoholinnhold i blodet stiger er avhengig av flere ting for eksempel kroppsvekt eller kjønn. Jo tyngre man er, jo mer vann er det i kroppen. Jo mer vann, jo mer blir alkoholen fortynnet. Alkohol påvirker ikke menn og kvinner på samme måte. Menn har høyere nivåer av et mageenzym som hjelper til med å bryte ned alkohol, så hos menn blir alkoholinnhold i blodet redusert raskere. De fins andre ting som kan påvirke promille, for eksempel hvor fort man drikker eller om man drikker på tomt mage.

Promillegrense i Norge

  • Motorvogner: 0,2% (Gjelder bil, motorsykkel eller moped)
  • Båt: 0,8% (Gjelder småbåter under 15 meters lengde)
  • Skip: 0,2% (Gjelder skip med lengde over 15 meter)
  • Sykkel: Det finnes ikke noen bestemt promillegrense for sykkel. Men politiet kan stoppe og straffe hvis man sykler med promille og opptrer utrygt.

Straff for promillekjøring

Hvis man kjører bil når man er påvirket av alkohol, og blir tatt av politiet, vil man alltid miste førerretten for en perioden. Inndragningstiden er avhengig av hvor høy promille man hadde under kjøring. I alvorlige tilfeller kan man risikere å miste førerretten for alltid. Promillekjøring blir staffet også alltid med bøter. Man kan også få betinget eller ubetinget fengselsstraffen. Hvis det skjer personskade eller skade på eiendom under promillekjøring, vil man bære erstatningsansvar.

OBS: Selger fraskriver seg ethvert ansvar for kundens bruk av denne promillemåleren. Denne kan gi bare en pekepinn på din promille. Husk at alkotesteren kan ha avvik, og bør ikke avgjøre for om du kan kjøre bil eller ikke. Kunder oppfordres til å ikke stole blindt på denne målingen.

Skriv en omtale!

Husk: HTML blir ikke oversatt.
Dårlig God
Captcha