Produkter
Your Cart

Opptak av telefonsamtale

Varemerke: Esonic
Esonic BR-20 er en trådløs lydopptaker til opptak av telefonsamtale på mobiltelefon. Enheten kan ta opp telefonsamtale på begge sider av samtale innen 10 meter avstand fra mobiltelefon. Enheten kan også brukes som en vanlig lydopptaker. Den lagrer opptak med meget bra lydkvalitet. Den innebygde Blue..
Kr 1990
Eks. MVA:Kr 1592
Esonic BR-25 - Trådløs opptak av mobiltelefonsamtale Esonic BR-25 - Trådløs opptak av mobiltelefonsamtale
Nyhet
Varemerke: Esonic
Esonic Br-25 er den nyeste modellen for trådløs opptak av mobiltelefonsamtale. Enheten har in-ear hodetelefon med en fleksibel silikonnakkebøyle, som er designet for å sitte komfortabelt rundt nakken. Mobiltelefonsamtale-opptakeren fungerer som en håndfri headset med Bluetooth som lar deg å ringe og..
Kr 2000
Eks. MVA:Kr 1600
Varemerke: Esonic
Esonic MR-250 er en liten og praktisk diktafon med høy lydkvalitet og mange konfigurasjonsmuligheter. Den har innebygd 8GB internt minne, LCD-Skjerm, og en batterilevetid på omtrent 25 timer. Stemmeopptakeren er velegnet til profesjonell innspilling av samtaler på møter, eller opptak når den er i lo..
Kr 1480
Eks. MVA:Kr 1184
Trådløs 4G bordtelefon med opptak av telefonsamtale Trådløs 4G bordtelefon med opptak av telefonsamtale
Nyhet
Dette er en praktisk trådløs 4G bordtelefon som fungerer med sim-kort, og er veldig enkel i bruk og passer perfekt for kontor, hjemme og hytte. Bordtelefon med simkort er egentlig en stasjonær mobiltelefon som bruker mobilnettet for å overføre telefonsamtale over 4G mobilnettet liksom vanlige mobilt..
Kr 1380
Eks. MVA:Kr 1104
Viser 1 til 4 av 4 (1 sider)

Kanskje du lurer på hvordan ta opp telefonsamtale. Når vi snakker om opptak av telefonsamtale, gjelder det lydopptak av telefonsamtaler på begge sider. Siden man fører viktige telefonsamtaler enten i næringslivet eller ved private saker, ønsker noen å gjøre opptak av sin telefonsamtale med motpart. Det finnes flere grunner for at noen ønsker å ta opp telefonsamtale. Bedrifter som tilbyr kundeservice via telefon, kan benytter seg av samtaleopptak for kvalitetssikring. Bedrifter som ofte inngår avtaler med sine leverandører og kunder over telefon, er dokumentasjoner veldig viktig hva man har avtalt. Opptak av telefonsamtale er god dokumentasjon i den hensikt. På dokumentasjoner er det veldig viktig for å framlegge bevis på noen som er avtalt, dersom vedkommende motsier avtalen. I mange tilfeller hjelper opptak av telefonsamtale å huske av noe som er sagt over telefon. For private kan telefonsamtale opptak være også nyttig i flere situasjoner, for eksempel man er i konflikt med noen, eller vil dokumentere avtaleinngåelse med noen, dermed kan det være greit å ha opptak av telefonsamtale i tilfeller.


Hvordan kan man få opptak av telefonsamtale?


Man fører telefonsamtaler enten på mobiltelefoner eller på faste bordtelefoner som er kobler til kobbernett (faste telefonlinjer). Noen modeller av faste hjemmetelefoner/bordtelefoner har funksjoner for lydopptak av telefonsamtale. Siden telefonoperatører vil stenge kobbernett helt ned, vil sånne tradisjonelle fasttelefoner, som fungerer på faste telefonlinjer bli ubrukbare. Hvis man foretrekker en bordtelefon med opptaksfunksjon, kan man benytter seg av denne bordtelefonen som fungerer med simkort. 4G bordtelefonen overfører telefonsamtale over 4G-nettet, og kan ta opp telefonsamtale.

Nå til dags bruker de fleste private og bedrifter mobiltelefoner takket være mangfold av tilbud både på selve mobiltelefoner og god dekning av mobilnettverk i landet. Men når det gjelder opptak av telefonsamtale på mobil, blir det en utfordring, hvis man vil bruke den selve mobiltelefonen for samtaleopptak. I skrivende stund har ingen smarttelefon brukbar løsning for lydopptak av telefonsamtale.


Opptak av telefonsamtale iPhone

iPhone har mange begrensninger når det gjelder opptak av telefonsamtale på iPhone. Kanskje man finner noen app, men de fleste tredjepartsapper ikke får tilgang til mikrofonen og telefon-appen, non som gjør opptak av telefonsamtale faktisk umulig. Den enkleste metoden er bruk av iPhones høyttaler og en ekstern lydopptaker, men dette er ikke praktisk når andre personer sitter i samme rom. Den smarteste løsningen er bruk av en ekstern mobilopptaker som kobler seg til iPhone trådløst via Bluetooth, og kan ta opp telefonsamtale på begge sider, mens man fører samtale.


Kan man ta opp telefonsamtale på Android telefoner?

Android har nylig blokkert opptak av telefonsamtale i den nyeste versjonen, Kanskje det fins noen apper til å ta opp telefonsamtale på Android telefoner som Samsung. Men, som nevnt ovenfor har sånne app-er ikke tilstrekkelige tilganger til interne Androids funksjoner som styrer telefonsamtaler. Hvis man skal bruke sånne app-er for telefonsamtale opptak, krever de flere hårreisende app-tillatelser, for eksempel tilgang til mobilens mikrofon, styring av anrop, adgang til å lese data i mobil. Sånne app-tillatelser kan utsette en Android mobiltelefon for datatyveri og mobilspionasje. Android operativsystem er smart nok å gjenkjenne sånne ting, og vil redusere/begrense funksjoner på sånne tvilsomme app-er, så blir app-ene faktisk ubrukelige.


Hva er løsning for opptak av telefonsamtale på mobiltelefoner? 

Den beste løsningen for opptak av mobiltelefonsamtale er eksterne opptakere som er laget spesielt for å ta opp telefonsamtale. Den kobler seg til mobiltelefon enten trådløst via Bluetooth eller via kabel. Vi anbefaler trådløs opptaker, så slipper man kabelrot. Man kan legge mobilen på pulten, og beveger seg fritt i rom og føre telefonsamtale. Samtaleopptaker til mobiltelefoner har internt minne hvor opptakene lagres til. Man kan avspille lydopptak direkte på enheten, og overføre dem til datamaskin for trygg oppbevaring. Vi har to modeller med god kvalitet, begge to fra den samme produsenten Esonic: Den nye modellen er BR-25 og fungerer som hodetelefon, og er designet både for opptak av mobilsamtale og skjult lydopptak. Den andre modellen er BR-20 som fungerer både som diktafon og som telefonopptaker. Begge to produktene fungerer trådløst via Bluetooth og har bra kvalitet.


Er opptak av telefonsamtale lovlig?

Samtaleopptak medfører registering av personopplysninger uansett om man prater i telefon eller snakker fysisk med andre. I Norge er det lovlig å ta lydopptak av samtale kun når man selv deltar i, og et formål med opptak skal foreligge. Prinsipiell anbefales å be om samtykke før man tar opp sine telefonsamtaler med andre. Hemmelig opptak av telefonsamtaler mellom andre som man selv ikke deltar i, er ulovlig etter straffeloven § 205 første ledd bokstav a . Man skal alltid informere seg om lovbestemmelse rundt telefonsamtaleopptak før man foretar seg til opptak av telefonsamtale uten samtykke.