Trenger du Spy Cam som er skjult og ingen skal legge merke til? Vil du vite hvordan du velger Spy Cam som passer til forholdene? Når det er snakk om Spy Cam, inkluderer vi her spionkamera med opptak eller med WiFi. Utvalget av slike kameraer er stort, og det er ikke alltid lett å vite hva du skal velge. Hvis du lurer på hvilket Spy Cam som er best for deg, les denne artikkelen videre.

Det økende kriminalitet og det stadig mer usikre miljøer som fører til forholdene som krever mer kontroll over ting som har vesentlig store betydninger for oss. Mange av oss bekymret over hva som skjer hjemmet når barna eller tenåringer er alene hjemme. Hytter står tome i lengre perioder, og mange hytteeiere er bekymret om innbrudd. Gang på gang blir biler utsatt for hærverk i parkeringsplasser eller i felles garasjer. Det finnes mange situasjoner hvor vi er bekymret eller må vite om ting som skjer rundt oss. Kameraovervåkning er en effektiv måte. Kanskje vi er nødt til eller ønsker å bruke små kameraer som ikke skal være påfallende. I grunn kan ulike forhold føre til at noen velger et slags skjult kameraovervåkning for å følge med tingene sine. Merk at alle former av kameraovervåkning omfattes av personvernopplysning, så informer deg godt om lovbestemmelse før du bruker slike enheter som er ment for å filme eller ta bilder av andre personer. Vi har skrevet en artikkel om lovverket relatert til kameraovervåkning

Hvilket Spy Cam som passer best til dine behov

Hvis du ønsker å gå for Spy Cam, så er det viktig å spørre deg hvilken type som er godt skjult og leverer informasjoner som du trenger. Før du bestemmer deg for et spionkamera skal du vite svar på noen viktige spørsmål. Takket være stadig voksende utvalg for Spy Cam, har det aldri vært lettere å skaffe seg et slikt kamera, men mange alternative kan føre ti usikkerhet hvilket Spy Cam er egentlig passer best akkurat til behov. Flere hus- og bedriftseiere velger å installere skjulte kameraer i sine lokaler for å dokumentere tyveri, utroskap, møter eller andre viktige saker. Du kan kjøpe Spy Cam innebygd i værstasjon, USB-lader, kaffekopp og mye mer. Når du trenger å spille inn hemmelig video med lyd når du er ute og trenger et bærbart spionkamera med opptak, kan du se på utvalget av skjulte kroppskameraer. Du kan ta opp hemmelig video for eksempel med spionpenn, bilnøkkel. Det finnes flere Spy Cam kamuflert som hverdagslig ting. Design på Spy Cam kan variere. De kan se ut som røykvarslerebordklokke eller Powerbank. Du kan også få minikamera som du kan bygge inn i gjenstander.

Forskjellige typer av skjulte overvåkningskameraer

Når du skal kjøpe et skjult overvåkningskamera, må du bestemme hvilken type som er best for deg. Spør deg selv hvilken type av spionkamera som passer til stedet hvor du skal bruke det. I grunn kan Spy Cam deles i to kategorier om at du vil se live video via mobil eller bare vil ta opp video.

  • Spionkamera med opptak
  • Spionkamera med WiFi

Spionkamera WiFi eller såkalt WiFi Spy Cam fungerer som IP-kamera og bruker WiFi-nettverk for å sende direkte video til mobiltelefon/nettbrett. Gjennom en app på mobil kan du se live video og styre spionkamera helt trådløst. De fleste spionkameraer med WiFi har også videoopptak ved bevegelse, og kan også sende pushvarsler til mobilen. Når du vil kjøpe Spy Cam, skal du først bestemme om du vil ha live videooverføring, eller om det er nok med kun videoopptak. Det finnes fordeler og ulemper på begge to, så hva du skal velge er avhengig av bruksområdet.

Skal du ta opp møte, er spionkameraet med opptak ofte det beste valget. Slike kameraer er laget for å kunne bygges inn i små gjenstander som kan tas med for eksempel en penn. Spionkamera med opptak kan ikke kobles opp mot WiFi-nettverk, dermed kan det ikke sende live video. Slikt kamera kan gjøre kun opptak. Hvis du derimot trenger å overvåke et sted i en lengre periode hvor du ikke er fysisk til stede hele tiden, og vil se live video i tillegg til opptak, vil spionkamera med WiFi passe bedre. For å kunne bruke WiFi spionkamera må du ha WiFi-router med god WiFi dekning i området hvor kameraet skal plasseres.

Den mest vanlige teknologien for trådløs videooverføring brukt i skjulte WiFi kameraer, er WiFi. De kobler seg til et trådløst WiFi-nettverk, og overfører video med lyd til mottaker, via Internett. Dette er en velprøvd og stabil løsning, som fungerer veldig bra under de fleste forhold. Ulempen er selvsagt at hvis man mister nettforbindelsen, så mister WiFi Spy Cam også muligheten for å overføre data. Mange spionkameraer med WiFi har derfor i tillegg muligheten for å lagre video på et minnekort, slik at om nettforbindelsen blir borte en periode, så vil opptaket ikke gå tapt.

Spy Cam med integrert WiFi finnes i en mengde ulike utforminger. Normalt bruker man et IP-kamera når man ønsker å overvåke samme rom over en lengre periode, og da er en form for fast installasjon ofte være det beste. Dette kan for eksempel være et WiFi kamera integrert i en PIR-sensor.

Batteridrevet eller permanent tilkobling på strøm

Dette er den viktigste faktoren å tenke på når du skal velge Spy Cam som passer til dine behov. Det er viktig å avgjøre om du vil ha et batteridrevet Spy Cam, eller noe som kan kobles til permanent strøm. Det er fordeler med hver type, og valget avhenger av situasjon og område hvor du vil bruke Spy Cam.

Spy Cam kameraer har som regel det til felles at de er små og batteridrevet, hvilket er en utfordring, da små batterier har liten kapasitet, samtidig som man gjerne ønsker lengst mulig batterilevetid. Heldigvis har teknologien gjennomgått en rivende utvikling de seneste årene, og selv de aller minste Spy Cam tilbyr i dag en brukbar stand-by og opptakstid. Batterilevetid avhenger av mange faktorer som batterikapasitet, opptaksinnstillinger, videooppløsning og andre faktorer som påvirker batteritid.

Bærbare Spy Cam som er skjules på kroppen, for eksempel knappekamera, eller Spy Cam som tas med ut for eksempel Spy Cam i en bilnøkkel, er alltid batteridrevet. Derimot kan Spy Cam som står på et fast sted for eksempel router med skjult WiFi kamera, kan kobles til permanent strøm. De fleste skjulte kameraer har batterier som gir fra noen timer til mange måneder, avhengig av batterikapasitet og flere andre faktorer. Mange har bevegelsessensor. Disse kameraene bruker bare en liten mengde strøm i stand-by, slik at de kan fungere i lengere perioder. Noen er utstyrt med varmesensor såkalt PIR. De aktiverer opptak når de oppdager temperaturendring som oppstår i rom når en person kommer inn i rommet.

Unngå uønsket oppmerksomhet

Spy Cam velegnet til å gjøre skjulte opptak, finnes i et vell av utforminger, slik at du kan velge den typen som passer best til akkurat din situasjon. Målet er selvsagt å finne et Spy Cam som oppfyller de kravene du har til opptakstid og bildekvalitet, samtidig som kameraet ikke tiltrekker seg unødvendig oppmerksomhet. Skal du for eksempel ta opp video fra et møte, vil det å bruke Spy Cam gjemt i en værstasjon nok ikke være den beste løsningen. Kameraet er riktignok skjult, men du vil tiltrekke deg unødig oppmerksomhet fordi kameraet er skjult i et objekt som ikke er naturlig i den aktuelle settingen. For best resultat er det derfor viktig å ikke bare se på de tekniske spesifikasjonene, men også vurdere hvor kameraet skal benyttes, slik at det velges en innpakning som vil fremstå som naturlig, der kameraet skal gjøre opptak.

Video lagring

Hvor mye videoopptak vil du beholde? De fleste skjulte kameraer bruker SD -kort for å lagre video. Du kan se på opptak når du kobler det til en datamaskin, eller laster ned opptak via app på mobil, avhengig av hvilken type Spy Cam du bruker.

Spionkamera med opptak har også "Loop Recording". Dette betyr at gamle videofiler blir overskrevet av nye videofiler. Denne funksjonen forhindrer at kameraet stopper opptaket når minnekortet blir fullt. Spy kamera støtter Micro SD-kort opp til 64 GB. Noen modeller kan brukes med større minnekorts kapasitet.

Hvis du vil ha bare opptak, mens live video eller push-meldinger ikke er viktige for deg, er det smart å velge bevegelsesaktivert spionkamera med opptak. De er enheter som ikke har WiFi, men de spiller inn video på minne. For å se de innspilte videoen, må du enten koble kameraet til datamaskin eller ta ut minnekortet fra kameraet og sette inn kortet i en datamaskin.

Videooppløsning og opptak under lite lys

Du bør tenke på videokvalitet du trenger. Et kameraer med større kamera-linse gir skarpere bilder, bedre farger og kontrast, også bedre bildekvalitet når de er mindre lys i rom. Noen av Spy Cam er utstyrt med IR (Nattsyn) som selvfølgelig kan spille inn video i mørke. Hvis du planlegger å bruke Spy Cam uten IR hovedsakelig i et rom med lite lys, må du se etter modeller med lav "lux". Jo lavere lux, jo bedre er opptak når det er minimalt med lys. Vanligvis gir Lux 2 eller lavere god videokvalitet i et dårlig opplyste rom.

Som nevnt ovenfor, hvis du trenger Spy Cam for å sende video og ta opp video i mørket, velger du et nattsyn spionkamera WiFi. Når du får kameraet, skal du teste det på et sted med forskjellige lysforhold der du vil bruke det oftest. Ofte kan små endringer i plasseringen av kameraet forbedre kvaliteten.

Spy Cam med bevegelsesdeteksjon

Kameraer bruker betydelig mye mer strøm når de filmer enn når de er i standby. Det er derfor ikke uvanlig at et skjult kamera har standby-tid på mange dager/måneder, mens batteriet selv bare har kapasitet til å filme i noen få timer. Siden du i de fleste tilfeller ikke ønsker å spille inn video hele tiden, men bare når det faktisk er aktivitet i rommet, er de fleste skjulte overvåkningskameraer utstyrt med bevegelsesdeteksjon. Deteksjon av bevegelse skjer gjennom en sensor som kan oppdage enten bevegelse eller endring i romtemperatur avhengig av sensor-type. Dette fører til at kamera blir våknet opp og starter opptak eller/og sender video når det skjer noen i overvåket område. Man kan selvfølgelig slå av bevegelsesdeteksjon, hvis man vil at spionkameraet skal spille inn permanent.

Som nevne, det finnes to forskjellige sensorer. Den vanligste sensoren er bevegelsessensor som reagerer på alle typer av bevegelser uavhengig om bevegelse kommer fra person eller gjenstand. Den andre typen er PIR-sensor, som reagerer bare på endring i romtemperatur. Mennesker og dyr har varme i kropp. Hvis de kommer inn i et rom, oppstår en endring i romtemperatur. så et skjult overvåkningskamera utstyrt med PIR kan oppdage bevegelser fra mennesker og dyr. Det finnes fordeler og ulemper på begge to. En fordel av kamera med PIR er at det tar opp hendelse som man er mest interessert i. En ulempe er at PIR ikke kan oppdage bevegelser på den andre siden av vinduer. En ulempe med bevegelsessensor er høyere strømforbruk i forhold til PIR. Dermed har skjult kamera med PIR-sensoren lengre batterilevetid.

Roterbar Spy Cam

Skal du overvåke et begrenset område for eksempel inngangsparti av huset, eller vil du heller ha et skjult kamera som kan roterer seg for å dekke større område? De fleste skjulte overvåkningskameraer har vidvinkel mellom 60 og 140 grader som kan dekke en begrenset del av overvåket rom. Hvis du trenger å se på større del av rom, må du velge et Spy Cam som er utstyrt med et spesial kameraobjektiv som kan bevege seg til høyre og venstre. Rotasjon av kameraobjektivet kan du styre via app på mobil. Denne bordlampen med skjult WiFi kamerakan roteres i 330 grader to høye og venstre.

SAMMENDRAG

Når du skal velge Spy Cam som et spionkamera med opptak eller med WiFi, er det viktig å tenke først på hvor du vil bruke det. Skal det plasseres på et fast sted og brukes i lengre tid med eller uten strømtilkobling, eller skal det være skjult på kropp for å ta opp i kort tid? Når du er klar over det, kan du bruke veiledningene som er beskrevet i denne artikkelen for finne best Spy Cam som passer til dine behov. i Spy Shop har vi stort utvalg av skjulte overvåkningskameraer. Du kan ta kontakt med oss, hvis du er fortsatt usikker.

Anmerkning

Vær oppmerksom på at metodene som er beskrevet i denne artikkelen informerer om generelle muligheter som teknologien gir til brukeren, og skal ikke oppfattes som oppfordring. De er ikke nødvendigvis i samsvar med lovlige bruksområder i hvert enkelt land. Du som bruker må informere deg om lovverk og lovlige bruksområder i ditt land når du skal bruke denne typen av produkter.