Denne nettsiden bruker cookies. Les mer om cookies!

Slik velger du rett spionkamera

Skrevet av Kianoush Eshaghi 09. Apr 2017 0 Kommentar

Utvalget av spionkameraer på spy-shop er stort, og det er ikke alltid så enkelt å vite hva man skal velge. Vi skal her se på et par viktige momenter du bør ta med i overveielsene, når du skal velge ditt neste kamera for å gjøre skjulte opptak.

 

Overføring av bilder i sanntid eller lagring på minnekort

Når du skal velge spionkamera, er noe av det første du må bestemme deg for, om du ønsker overføring av bilder og video i sanntid, eller om opptaket skal lagres på et minnekort som sitter i kameraet. Det er fordeler og ulemper ved begge metoder, så hva du bør velge avhenger i første omgang av bruksområdet.

Ønsker du å gjøre skjulte opptak i for eksempel et møte eller under en presentasjon, har du gjerne kameraet med deg, og da vil lagring til et minnekort ofte være det beste. Kameraet kan da være skjult i et armbåndsur, et par briller eller i en pen. Har du derimot behov for å gjøre opptak på en lokasjon der du ikke selv fysisk befinner deg til enhver tid, vil et kamera med mulighet for trådløs overføring av signalene kanskje være bedre egnet.

Den mest vanlige teknologien for trådløs overføring brukt i skjulte kameraer, er WiFi. Slike kameraer kalles ofte for IP-kameraer, og de kobler seg rett og slett til et trådløst nett, og overfører data til mottaker, via Internett. Dette er en velprøvd og stabil løsning, som fungerer veldig bra under de fleste forhold. Ulempen er selvsagt at hvis man mister nettforbindelsen, så mister kameraet også muligheten for å overføre data. Mange IP-kameraer har derfor i tillegg muligheten for å lagre lyd og bilde på et minnekort, slik at om nettforbindelsen blir borte en periode, så vil opptaket ikke gå tapt.

Videokameraer med integrert WiFi finnes i en mengde ulike utforminger. Normalt bruker man et IP-kamera når man ønsker å overvåke samme rom over en lengre periode, og da er en form for fast installasjon ofte være det beste. Dette kan for eksempel være et kamera integrert i en røykvarsler.

 

Batterilevetid 

Skjulte overvåkningskameraer har som regel det til felles at de er små og batteridrevet, hvilket er en utfordring, da små batterier har liten kapasitet, samtidig som man gjerne ønsker lengst mulig batterilevetid. Heldigvis har teknologien gjennomgått en rivende utvikling de seneste årene, og selv de aller minste videokameraer tilbyr i dag en brukbar stand-by og opptakstid. Spesielt i spionbriller må batteriet være ekstremt lite, men ikke desto mindre finnes det i dag flere briller med integrert videokamera som gir mulighet for rundt en times videoopptak på en enkelt batteriladning. 

 

Integrert bevegelsesdetektor

Videokameraet bruker betydelig mer strøm når det filmes, enn når kameraet står i standby. Det er derfor ikke unormalt at et mikrokamera kan ha en stand-by tid på flere dager, mens batteriet bare har en kapasitet til å filme i 5-6 timer. Siden man i de fleste tilfeller ikke ønsker å ta opp lyd og bilder hele tiden, men bare når det faktisk er aktivitet i rommet, har mange skjulte videokameraer, som denne vekkerklokken , en innebygd bevegelsesdetektor. Denne sikrer at det bare gjøres opptak når det detekteres bevegelser i synsfeltet for kameraet. Du har i mange tilfeller mulighet for å justere følsomheten på detektoren, og du kan selvsagt også velge å overstyre den, eller slå den helt av, hvis du ønsker at kameraet skal filme kontinuerlig.

 

Unngå uønsket oppmerksomhet

Mikrokameraer velegnet til å gjøre skjulte opptak, finnes i et vell av utforminger, slik at du kan velge den typen som passer best til akkurat din situasjon. Målet er selvsagt å finne et kamera som oppfyller de kravene du har til opptakstid og bildekvalitet, samtidig som kameraet ikke tiltrekker seg unødvendig oppmerksomhet. Skal du for eksempel ta opp video fra et møte, vil det å bruke et spionkamera gjemt i en værstasjon nok ikke være den beste løsningen. Kameraet er riktignok skjult, men du vil tiltrekke deg unødig oppmerksomhet fordi kameraet er skjult i et objekt som ikke er naturlig i den aktuelle settingen. For best resultat er det derfor viktig å ikke bare se på de tekniske spesifikasjonene for spionkameraet, men også vurdere hvor kameraet skal benyttes, slik at det velges en innpakning som vil fremstå som naturlig, der kameraet skal gjøre opptak.

 

Vi kan hjelpe deg for å velge rett produkt til ditt behov. Ta kontakt på epost eller ring oss, så får du konfidensiell veiledning og tips. 

 

Anmerkning

 

Vær oppmerksom på at metodene som er beskrevet i denne artikkelen informerer om generelle muligheter som teknologien gir til brukeren, og skal ikke oppfattes som oppfordering. De er ikke nødvendigvis i samsvar med lovlige bruksområder i hvert enkelt land. Du som bruker må informere deg om lovverk og lovlige bruksområder i ditt land når du skal bruke denne typen produkter.

 

Følg oss på sosiale medier

Ikke gå glipp av nye artikler og produktpresentasjoner. Vi publiserer våre artikler og produktpresentasjoner på Facebook, Twitter, Youtube og LinkedIn. Følg oss på sosiale medier.

Følg oss på Instagaram:

instagram logo

Følg oss på Twitter:

Del denne artikkelen med andre og følg oss på Facebook:

Se på våre produktpresentasjoner på YouTube:

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...