I denne artikkelen vil du lese om forskjellige typer av overvåkningskameraer for utendørs bruk. Med hjelp av effektiv kameraovervåkning kan du dokumentere hærverk og vandalisme på din hage, husfasade, bil, og andre eiendeler som er lett tilgengelig utenfor ditt hus. Med ekstra viten om kameraovervåkning kan du velge utstyr som passer best til dine muligheter og behov. Les gjennom artikkelen, og ta kontakt med oss dersom du trenger ytterligere veiledning.

overvåkningskamera utendørs

Opplever du skadeverk på huset og hagen som spraymaling på fasader, knuste vinduer, nedhuggede trær, eller søppeldumping i hagen? Å sette opp utendørs overvåkningskamera kan være en effektiv måte å beskytte hus og hage mot hærverk og annen kriminalitet. Her er noen tips for å få mest mulig ut av utendørs kameraovervåkning:

  • Plasser overvåkningskameraet riktig: Plasser et overvåkningskamera på strategiske steder for å få best mulig dekning. Vurder å plassere kameraet på steder med god belysning og med utsikt over områdene du vil overvåke. Plasser også kameraet utenfor rekkevidde, slik at de ikke kan ødelegges eller saboteres.
  • Bruk et overvåkningskamera som sender live video og push-varsel: De fleste overvåkningsKameraer fungerer enten med WiFi eller 4G mobildata, og har bevegelsesdetektorer for å aktivere opptak og sende push-varsel når de registrerer bevegelse.
  • Velg et overvåkningskamera med høy oppløsning: Kameraer med høy oppløsning vil gi deg skarpere bilder og videoer, noe som vil gjøre det lettere å identifisere personer og kjøretøy som kan være involvert i hærverk eller annen kriminalitet.
  • Eventuell bruk en nettverksopptaker (NVR): Nettverksopptakere kan brukes til å lagre opptakene, slik at du kan se dem på en datamaskin eller mobiltelefon når som helst. NVR er mest nyttig hvis du installerer flere overvåkningskameraer på samme WiFi nettverk.
  • Skilt med advarsler: Plasser synlige skilt med advarsler om at området er under kameraovervåking. Dette kan være en effektiv avskrekkende faktor for potensielle kriminelle.

I det siste har mange kunder kontaktet oss når det kommer til øket sikkerhet i forhold til hærverk og vandalisme. I all hovedsak handler henvendelsene om å fange opp og å dokumentere skadeverk, hærverk og vandalisme, men også om å forebygge mot at dette finner sted. Det kan være skader på fasader, hager og vinduer som er lett tilgjengelige for forbipasserende, og det virker som om omfanget av slik oppførsel er økende, både i store og små steder i Norge. Omfanget av skaden varierer, fra skadede eller knuste vinduer som viser ut mot gateplan, eller graffiti, tilgrising eller søppelkasting i naboers hager. Avklippede ledninger eller felte trær har også forekommet. Mer alvorlig karakter har for eksempel ungdommelig vandalisme som påtenning av søppeldunker på boligens utside mens familien sover inne.

Synlige overvåkningskameraer virker avskrekkende, både på vandaler, tyver og innbruddstyver. Det gir deg en øket trygghet, og muligheten for å finne ut hvem som eventuelt har begått en forbrytelse. Spygadgets.no kan tilby flere forskjellige løsninger som fungerer bra for å avverge hærverk og andre forbrytelser, eller for å avsløre hvem som har begått hærverket. Forskjellige typer utendørs overvåkningskamera gir deg fleksibilitet og valgmuligheter når du sørger for sikkerhet hjemme. Vi kan tilby forskjellige typer kamera i vårt sortiment, slik at du alltid vil finne en løsning som passer for dine behov. Før vi lenger nede i artikkelen går inn på gode enkeltmodeller som utmerker seg, la oss først se på det generelle utvalget.

hærverk på hus og hageskadeverk på husfassade

Det er fullstendig lovlig å overvåke egen tomt og eiendom

De fleste av oss kan ha et behov for å øke sikkerheten hjemme, enten vi bor i landlige omgivelser eller midt i byen. Med kameraovervåking kan du selv bidra til å øke din egen sikkerhet, samtidig som du også beskytter boligen, forretningslokalene, bilen eller annet i uteområdet, både mot tyveri og hærverk. Dertil er det fullt lovlig å overvåke din egen eiendom, så lenge overvåkningskameraet ikke dekker offentlige områder som en offentlig vei, eller fange opp bilder av andre personer utenfor egen eiendom, eller direkte rettet mot naboens eiendom. Les mer om dette på denne artikkelen!

utendørs WiFi overvåkningskamera som streamer opptakene

Solcelledrevne trådløse overvåkningskamera er lett å montere og sette opp. Denne modellen fungerer uten ledninger. Den drives med 4 ladbare batterier som kan lades gjennom solcellepanelen. Du kan styre den via en app på mobil, og den gir deg muligheten for skylagring av videomaterialet. Kameraet kan monteres på steder hvor det er godt synlige og virker da samtidig avskrekkende. Det bør monteres i området med god solforhold, dersom det ikke kobles til permanent strøm.

IP overvåkningskamera med solcellepanel

4G overvåkningskamera uten WiFi

4G overvåkningskamera er et trådløst sikkerhetskamera som er koblet til internett via 4G-nettverket. Dette betyr at kameraet kan plasseres hvor som helst med mobildekning, uten behov for WiFi. 4G overvåkningskamera er populære fordi de gir fleksibilitet, og kan brukes til å overvåke områder som ellers ville vært vanskelig å overvåke, for eksempel hytte uten WiFi eller en byggeplass. Kameraene kan kobles til en mobilapp, slik at brukerne kan se live videostrømmer og ta opp videoopptak og få push-varsel fra hvor som helst med mobildekning.

Sjekk dette untendørs 4G overvåkningskameraet som også har solcellepanel, og drives med 4 stk. batterier.

Skjult overvåkningskamera

Kanskje du ønsker ikke å være like eksplisitt med at du kameraovervåke din eiendom, kanskje fordi du ønsker ikke å invitere en konflikt i nabolaget, fordi naboer ikke setter pris på at du overvåker din egen eiendom. Det er imidlertid viktig å huske på at personvernloven krever skilting i ditt område hvor du har kamera.

Modeller som egner seg for slike formål kan være viltkamera, som automatisk fanger opp bevegelser i det dekkende området. I slike modeller lagres opptakene fra videoovervåkningen direkte på et SD-minnekort, og må kopieres til en datamaskin for å kunne ses gjennom. Dette er et kamera som egner seg bra for jakt, men også for å avsløre hvem som begår hærverk. Viltkameraet sitt ytre er nemlig dekket med olivengrønn flekket skogkamuflasje. Mer avanserte modeller av liknende type gjør litt mer. Med et GSM-viltkamera kan du motta varsling via MMS og epost hvis kameraets bevegelsessensor aktiveres. Kameraet sender deg bilder. Men HD-videoene kan også på disse mer avanserte modellene kun ses ved at SD-kortet puttes i en datamaskin, eller en annen enhet som kan lese SD-kort og gjengi film. Kameraene kan også direkte kobles til datamaskiner.

Hvis du er litt hendig, kan du lage ditt eget skjult overvåkningskamera for untendørs bruk. Vi har et modulkamera som egner seg utmerket til skjult innbygging i gjenstander. Vær oppmerksom på at dette modulkameraet ikke tåler fuktighet og vann. En vanntett koblingboks kan være velegnet gjennstand for å skjerme kameraet. Vær oppmerksom på at det er ulovlig å drive med kameraovervåkning i offentlige områder eller en annen persons eiendom..

Den billigste og enkleste løsningen for å avskrekke hærverk og vandalisme

Den billigste og enkleste løsningen for å avskrekke mot hærverk eller andre forbrytelser er kanskje et falskt overvåkningskamera. Kameraet i seg selv kan fritt monteres, og gjerne på et sted som er godt synlig, men utenfor rekkevidde for forbipasserende. “Kameraet” er utstyrt med solcellepanel, og drives med to ladbare batterier, og har indikatorlys så vel som LED-belysning som simulerer filming. Vi tilbyr slike falske overvåkningskamera både for utendørs og innendørsbruk. Fest dem enkelt på garasjen, ved oppkjørselen eller i inngangspartiet til boligen.

falsk overvåkningskamera med solcellepanel

Den kan gjøre en del nytte for seg når det kommer til å virke avskrekkende. Selv om løsningen er passiv, passer den godt som et første steg, for deg som ikke gidder å styre med å vurdere videomateriale eller med å organisere et større sikkerhetsnettverk for ditt hjem. Om du ikke er ute etter å avsløre noen på egen hånd, eller om noen ikke målrettet vandaliserer din eiendom eller plager din familie, så er falske overvåkningskamera et greit alternativ som får tilfeldige gjerningsmenn til å tenke seg om får de finner på noe. Sett gjerne opp flere om eiendommen er større, slik at de virker overbevisende. Monteringen selv er enkel, og det eneste du trenger er en drill eller et skrujern, og kanskje en stige, slik at kameraet kan festes utenfor vanlig rekkevidde.

Viltkamera egner seg godt for overvåking

Mens de overnevnte overvåkningskameraene gjerne kan monteres på et sted hvor de er synlige og virker avskrekkende mot hærverk eller andre forbrytelser, samtidig som de gjør opptak, kan viltkamera brukes for å gjøre opptak ifra et skjulested. De har sort grunnfarge, mens paneler og forside har olivengrønn flekket skogkamuflasje slik vi kjenner den fra annen jaktkamuflasje. Det betyr at overvåkningskameraet er vanskelig å få øye på, om man ikke vet nøyaktig hvor de er plasserte, eller hva man ser etter. Et slikt kamera kan være meget nyttig til jakt, men det kan også vise seg som nyttig hvis du mistenker ulovlige aktiviteter, eller vil avsløre en spesiell gjerningsperson i akten. De fleste viltkameraer er robuste og tåler vann og minusgrader, og har lang batterilevetid og selvfølgelig også fungerer i mørket. Den mer avanserte modeller som fungerer med sim-kort. De varsler deg via SMS/MMS tilsendt til mobilnummeret ditt, og epost. De tar bilder og sende på MMS og epost. Videoopptakene sendes ikke med denne teknologien, men de lagres i HD-kvalitet på et minnekort som så kan leses med datamaskinen.

viltkamera