Denne nettsiden bruker cookies. Les mer om cookies!

Utendørs kameraovervåking mot hærverk på hus og hage

Skrevet av Admin SpyGadgets.no 12. Feb 2020 0 Kommentar

Opplever du skadeverk på huset og hagen som spraymaling på fasader, knuste vinduer, nedhuggede trær, eller søppeldumping i hagen?

 

I denne artikkelen vil du lese om forskjellige typer av overvåkningskameraer for utendørs bruk. Med hjelp av effektiv kameraovervåkning kan du dokumentere hærverk og vandalisme på din hage, husfasade, bil, og andre eiendeler som er lett tilgengelig utenfor ditt hus. Med ekstra viten om kameraovervåkning kan du velge utstyr som passer best til dine muligheter og behov. Les gjennom artikkelen, og ta kontakt med oss dersom du trenger ytterligere veiledning.

 

I det siste har mange kunder kontaktet oss når det kommer til øket sikkerhet i forhold til hærverk og vandalisme. I all hovedsak handler henvendelsene om å fange opp og å dokumentere skadeverk, hærverk og vandalisme, men også om å forebygge mot at dette finner sted. Det kan være skader på fasader, hager og vinduer som er lett tilgjengelige for forbipasserende, og det virker som om omfanget av slik oppførsel er økende, både i store og små steder i Norge. Omfanget av skaden varierer, fra skadede eller knuste vinduer som viser ut mot gateplan, eller graffiti, tilgrising eller søppelkasting i naboers hager. Avklippede ledninger eller felte trær har også forekommet. Mer alvorlig karakter har for eksempel ungdommelig vandalisme som påtenning av søppeldunker på boligens utside mens familien sover inne.

hærverk på hus og hage skadeverk på husfassade

 

Det er fullstendig lovlig å overvåke egen tomt og eiendom

 

De fleste av oss kan ha et behov for å øke sikkerheten hjemme, enten vi bor i landlige omgivelser eller midt i byen. Med kameraovervåking kan du selv bidra til å øke din egen sikkerhet, samtidig som du også beskytter boligen, forretningslokalene, bilen eller annet i uteområdet, både mot tyveri og hærverk. Dertil er det fullt lovlig å overvåke din egen eiendom, så lenge overvåkningskameraet ikke direkte dekker et offentlig område, som en offentlig vei, eller er direkte rettet mot naboens eiendom.

 

Godt dekkende videokamera virker avskrekkende, både på vandaler, tyver og innbruddstyver, så vel som at de gir deg en øket trygghet, og muligheten for å finne ut hvem som eventuelt har begått en forbrytelse. Spygadgets.no kan tilby flere forskjellige løsninger som fungerer bra for å avverge hærverk og andre forbrytelser, eller for å avsløre hvem som har begått hærverket. Forskjellige typer utendørs overvåkningskamera gir deg fleksibilitet og valgmuligheter når du sørger for sikkerhet hjemme. Vi kan tilby forskjellige typer kamera i vårt sortiment, slik at du alltid vil finne en løsning som passer for dine behov. Før vi lenger nede i artikkelen går inn på gode enkeltmodeller som utmerker seg, la oss først se på det generelle utvalget.

 

Trådløse utendørs overvåkningskamera som streamer opptakene

 

Solcelledrevne trådløse overvåkningskamera er enkle å montere og å sette opp rent teknisk. Flere av disse modellene fungerer uten ledninger overhode. De drives med 4 ladbare batterier som kan lades gjennom solcellepanelen. Du kan styre dem med en enkel app, og gir deg muligheten for skylagring av videomaterialet. Kameraene kan godt settes på steder hvor de er godt synlige og virker da samtidig avskrekkende.

IP overvåkningskamera med solcellepanel

 

Skjulte overvåkningskamera

 

Andre ønsker ikke å være like eksplisitt med at de overvåker sin tomt eller bolig, kanskje med hensyn til at de ønsker å oppklare hvem som begår hærverket, eller fordi de ikke ønsker å invitere en konflikt i nabolaget, fordi noen kanskje ikke vil sette pris på at de overvåker sin egen eiendom, eller fordi det kan bli snakk i bygda av slik.

 

Modeller som egner seg for slike formål kan være viltkamera, som automatisk fanger opp bevegelser i det dekkende området. I slike modeller lagres opptakene fra videoovervåkningen direkte på et SD-minnekort, og må kopieres til en datamaskin for å kunne ses gjennom. Dette er et kamera som egner seg bra for jakt, men også for å avsløre hvem som begår hærverk. Viltkameraet sitt ytre er nemlig dekket med olivengrønn flekket skogkamuflasje. Mer avanserte modeller av liknende type gjør litt mer. Med et GSM-viltkamera kan du motta varsling via MMS og epost hvis kameraets bevegelsessensor aktiveres. Kameraet sender deg bilder. Men HD-videoene kan også på disse mer avanserte modellene kun ses ved at SD-kortet puttes i en datamaskin, eller en annen enhet som kan lese SD-kort og gjengi film. Kameraene kan også direkte kobles til datamaskiner.

 

Hvis du er litt hendig, kan du lage ditt eget skjult overvåkningskamera for untendørs bruk. Vi har et minikamera som egner seg utmerket til skjult innbygging i gjenstander. Vær oppmerksom på dette minikamera ikke tåler fuktighet og vann. En vanntett koblingboks kan være velegnet gjennstand for å skjerme kameraet. Vær oppmerksom på at det er ulovlig å drive med kameraovervåkning i offentlig område eller en annen persons eiendom. Du kan lese mer om dette på nettsiden til Datatilsynet.

 

Den billigste og enkleste løsningen for å avskrekke hærverk og vandalisme

 

Den billigste og enkleste løsningen for å avskrekke mot hærverk eller andre forbrytelser er kanskje et falskt overvåkningskamera. Kameraet i seg selv kan fritt monteres, og gjerne på et sted som er godt synlig, men utenfor rekkevidde for forbipasserende. “Kameraet” er utstyrt med solcellepanel, og drives med to ladbare batterier, og har indikatorlys så vel som LED-belysning som simulerer filming. Vi tilbyr slike falske overvåkningskamera både for utendørs og innendørsbruk. Fest dem enkelt på garasjen, ved oppkjørselen eller i inngangspartiet til boligen.

falsk overvåkningskamera med solcellepanel

 

WiFi-overvåkningskamera med nattsyn og trådløs montering

 

Vi kan tilby flere forskjellige typer av utendørs trådløs videoovervåking, som IP-kamera eller 3G overvåkningskamera. Begge modeller sikrer deg enkel montering og bruk, spesielt IP-kamera med solcellepanel, siden denne typen ikke trenger tilkobling til hverken overføringskabler eller til strømnettet. Denne modellen har solceller samt kraftige batterier for energiforsyningen. Vårt 3G overvåkningskamera på sin side trenger nettstrøm, men også her skjer overføringen av opptakene trådløst. Utover dette egner begge kamera seg fremragende for utendørs bruk. Begge modeller er sertifiserte for IP 66. Det betyr at de tåler både snø, regn og støv. Begge videoovervåkningskameraene kan laste opp video til en ekstern server såkalt skylagring eller Cloud Storage som heter på engelsk, så har du tilgang på opptak når som helst. Du får opptil 30 dagers gratis lagring av videoene, men det varierer fra modell til modell. For å se videomaterialet fra overvåkingen, kan du logge deg inn på serveren ved hjelp av en app på din smarttelefon.

ute 3g overvåkningskamera med Wi-Fi

 

Der hvor Wi-Fi og Internet ikke er tilgjengelig er Skylagring og live videostrømming selvfølgelig ikke en mulighet. Da må du bruke enten GSM overvåkningskamera med sim-kort eller et enkelt viltkamera som lagrer sine videoopptak på et SD-kort, som du ved anledning kan ta ut og ved hjelp av din Laptop. Kameraene filmer ikke hele tiden, men de aktiverer om det registreres bevegelse. Den avanserte modellen, JH012, har i tillegg til WiFi-forbindelsen også muligheten for GSM mobilnettverk. Det vil si, om du setter inn et SIM-kort i overvåkningskameraet, så trenger kameraet ikke lenger WiFi-dekning. Kameraet sender deg SMS, når det har oppdaget aktiviteter i uteområde, så kan du åpne app-en på mobiltelefon, og se direkte hva som foregår, og laste ned opptakene. 3G-tilkoblingen tillater dertil at kamera strømmer video via mobilnettet. Derfor er denne modellen også det beste overvåkningskameraet for hytta eller båthuset, eller liknende avsidesliggende steder hvor det ikke nødvendigvis finnes et tilgjengelig Wi-Fi-nettverk. Fordelen med varsling er selvfølgelig også til stede om du velger å bruke denne formen for overvåking hjemme. Det er greit å få en melding om noe skulle skje med din hoved-bolig også.

Utendørs overvåkningskamera med sim-kort

 

Viltkamera egner seg godt for overvåking

 

Mens de overnevnte overvåkningskameraene gjerne kan monteres på et sted hvor de er synlige og virker avskrekkende mot hærverk eller andre forbrytelser, samtidig som de gjør opptak, kan viltkamera brukes for å gjøre opptak ifra et skjulested. De har sort grunnfarge, mens paneler og forside har olivengrønn flekket skogkamuflasje slik vi kjenner den fra annen jaktkamuflasje. Det betyr at overvåkningskameraet er vanskelig å få øye på, om man ikke vet nøyaktig hvor de er plasserte, eller hva man ser etter. Et slikt kamera kan være meget nyttig til jakt, men det kan også vise seg som nyttig hvis du mistenker ulovlige aktiviteter, eller vil avsløre en spesiell gjerningsperson i akten. De fleste viltkameraer er robuste og tåler vann og minusgrader, og har lang batterilevetid og selvfølgelig også fungerer i mørket. Den mer avanserte modeller som fungerer med sim-kort. De varsler deg via SMS/MMS tilsendt til mobilnummeret ditt, og epost. De tar bilder og sende på MMS og epost. Videoopptakene sendes ikke med denne teknologien, men de lagres i HD-kvalitet på et minnekort som så kan leses med datamaskinen.

viltkamera

 

Attrapp av et overvåkningskamera for å avskrekke ugjerninger

 

Det rimeligste alternativet som vi kan tilby deg er etterlikninger av ekter overvåkningskamera. Modeller som falsk overvåkningskamera med solcellepanel. Den kan gjøre en del nytte for seg når det kommer til å virke avskrekkende. Selv om løsningen er passiv, passer den godt som et første steg, for deg som ikke gidder å styre med å vurdere videomateriale eller med å organisere et større sikkerhetsnettverk for ditt hjem. Om du ikke er ute etter å avsløre noen på egen hånd, eller om noen ikke målrettet vandaliserer din eiendom eller plager din familie, så er falske overvåkningskamera et greit alternativ som får tilfeldige gjerningsmenn til å tenke seg om får de finner på noe. Sett gjerne opp flere om eiendommen er større, slik at de virker overbevisende. Monteringen selv er enkel, og det eneste du trenger er en drill eller et skrujern, og kanskje en stige, slik at kameraet kan festes utenfor vanlig rekkevidde.

 

Følg oss på sosiale medier

Ikke gå glipp av nye artikler og produktpresentasjoner. Vi publiserer våre artikler og produktpresentasjoner på Facebook, Twitter, Youtube og LinkedIn. Følg oss på sosiale medier.

Følg oss på Instagaram:

instagram logo

Følg oss på Twitter:

Del denne artikkelen med andre og følg oss på Facebook:

Se på våre produktpresentasjoner på YouTube:

SpyGadgets.no YouTube kanal

Loading...
Loading...
Loading...