Har du noensinne opplevd hærverk eller tilgrising av bilen din på en offentlig eller privat parkeringsplass? I det siste har vi blitt kontaktet av mange personer som har opplevd vandalisme på bilene deres, inkludert lakkskader, tilgrising med maling, og luft som er tappet ut av dekkene. De fleste henvendelsene dreide seg om etterspørsel etter overvåkningskameraer for installasjon inne i bilen. Vi har derfor skrevet denne artikkelen for å gi deg noen forslag.

Overvåkningskamera i Bil - Parkeringskamera for Trygg Bilparkering

Vandalisme på bilene er et økende problem som koster samfunnet over 20 milliarder kroner årlig på verdensbasis. Vi mener det er viktig å gi informasjon om hvordan du kan dokumentere hærverk og beskytte bilen din. Det kan være en utfordrende situasjon å finne ut hvordan man best skal passe på bilen sin, men vi har en klar anbefaling: bruk et overvåkningskamera i bil. Dette kan hjelpe deg i juridiske saker eller forsikringssaker, hvor du da kan fremvise videobevis for hærverk, og eventuelt også identifisere de som står bak. Dessverre er det ikke en enkel sak å filme inne i en bil – det er mange potensielle hindringer. Heldigvis kan et overvåkningskamera i bil være din løsning for å beskytte din bil mot hærverk.

Parkeringskamera til bil: Nøkkelen til trygg parkering

Et parkeringskamera til bil kan hjelpe deg med å dokumentere hærverk og beskytte bilen din mot potensielle skader. Dette er spesielt viktig for de som regelmessig parkerer på offentlige eller private parkeringsplasser.

Kamera i Bilen: Ta gjerningspersonen på kamera

Kamera i Bilen: Ta gjerningspersonen på overvåkningskamera i bil. Du kan installere et spionkamera i bilen din. Det kan monteres på sted i bilen hvor det er mindre synlig. Kamera til bil må ha en bevegelsessensor, slik at det kun tar opp video når noen nærmer seg bilen mens den er parkert. Her er noen tips for å bruke et kamera for å fange opp hærverk:

  • Sørg for at kameraet har nok lagringsplass til å ta opp video i flere timer. Kontroller at kameraet har loop-innspilling for kontinuerlig opptak, selv når minnekortet er fullt.
  • Plasser kameraet på et strategisk sted, for eksempel på dashbordet, slik at det kan dekke hele området rundt bilen. Du kan vurdere å plassere flere kameraer for å sikre at du dekker hele området.
  • Aktiver bevegelsessensoren. Sensoren vil sette i gang kameraet og begynne å filme hvis den registrerer bevegelse. Husk at en passiv infrarød detektor, også kjent som PIR, ikke kan detektere bevegelse som skjer bak vinduer, ettersom denne typen sensor kun registrerer varmestråling som blokkeres av bilvinduene. Kontroller at kameraet har en bevegelsessensor og ikke bare PIR.
  • Sørg for å sjekke videoopptakene jevnlig for å se om det har skjedd noe rundt bilen din. Hvis du ser tegn på skadeverk på bilen, kan du kontakte politiet og bruke videoopptakene som bevis.

Hva er Loop-opptak?

Loop-opptak er en funksjon som er tilgjengelig i mange videokameraer. Når minnekortet er fullt, vil overvåkningskameraet i bilen automatisk slette de eldste videoopptakene for å frigjøre plass til nye opptak. Dette betyr at du ikke trenger å bekymre deg for at minnekortet skal bli fullt og at opptakene stopper. Hvis det oppstår skadeverk, vil de seneste opptakene være tilgjengelige på minnekortet for å dokumentere hendelsen. Det er viktig å merke seg at hvis du ønsker å bevare en spesifikk hendelse eller situasjon fra videoen, må du manuelt overføre videofiler til en datamaskin før de blir slettet i loop-opptaksprosessen.

For hvem er dette relevant?

Hvis du nettopp har kjøpt en ny bil, bor i et usikkert område, eller bare har opplevd skadeverk på bilen din, bør du lese videre. En av kundene våre rapporterte at bilen hans hadde blitt utsatt for hærverk, med knuste vinduer og speil. For mange er dette dessverre en kjent situasjon. Mange oppbevarer både datamaskiner, bilder og viktige dokumenter i bilen uten å tenke på risikoen. Men hva skjer hvis det blir gjort innbrudd i bilen? Heldigvis har vi en løsning for deg.

Hvilket kamera er best egnet som overvåkningskamera i bil?

Markedet er fullt av kameraer i alle prisklasser. Du kan finne billige alternativer på eBay, som er produsert i Kina, men disse er ikke anbefalt. Mange av dem har kort batterilevetid, ustabil drift, dårlig videokvalitet, og de tilbyr ikke god nok ytelse til å dokumentere hendelser. Når du skal anskaffe et overvåkningskamera til bil, er det noen viktige punkter du bør være oppmerksom på:

  • Batterilevetid: De fleste tilfeller av hærverk skjer når bilen står parkert, enten i en garasje eller på offentlig sted. Det første du bør se etter er batterilevetid. Et egnet kamera bør ha nok batterikapasitet til å kunne ta opp over lengre tidsrom uten å være tilkoblet strøm.
  • Bevegelsesaktivering: Et velegnet kamera bør ha en bevegelsessensor som automatisk aktiverer opptak når den oppdager bevegelse utenfor bilen. Kameraet skal bare ta opp når noen prøver å bryte seg inn i bilen, eller står nær bilen. Som nevnt tidligere, bør et bilovervåkningskamera ha en bevegelsessensor og ikke bare PIR.
  • Liten størrelse: Kameraet bør være lite, slik at det enkelt kan skjules inne i bilen. En potensiell gjerningsperson vil legge merke til et vanlig bilkamera eller et overvåkningskamera, men hensikten er jo å fange opp gjerningspersonen på kamera uten at de legger merke til det. I tillegg bør kameraet være fleksibelt nok til å kunne monteres på forskjellige steder i bilen.
  • IR eller WDR: Kameraet bør kunne ta opp i mørket eller under dårlige lysforhold. IR står for Infrared Radiation eller infrarødt lys, som gjør at kameraet kan se i mørket. Noen nattkameraer er utstyrt med IR, mens andre kameraer har god WDR, som står for Wide Dynamic Range. Kameraer med god WDR kan fange opp klare bilder selv under dårlige lysforhold. Men husk at det beste valget er et kamera med IR nattsyn.

Hvordan skjule et overvåkningskamera i bil?

Det er viktig å finne et passende sted for å plassere kameraet, avhengig av hvilket område du ønsker å filme. Hvis du ønsker å se ansiktet til personen som bryter seg inn i bilen din, kan det være praktisk å plassere kameraet på dashbordet. Hvis du er bekymret for skadeverk eller tilgrising på utsiden av bilen, kan det være hensiktsmessig å plassere to eller flere kameraer i forskjellige vinkler som sikter mot bilens utside, slik at de filmer hele området rundt bilen. Hvis du har et lite kamera, kan du prøve å skjule det mellom setene eller på andre mindre synlige steder. Husk å teste kameraet nøye for å sjekke om plasseringen fungerer. Kontroller at kameraet fanger opp det du ønsker, og prøv gjerne ut med bevegelser både inne i og rundt bilen for å sikre at plasseringen er optimal.

Våre løsninger

Vi tilbyr en rekke kameraer i forskjellige størrelser og med variert teknologi. Alle er utstyrt med bevegelsesaktivert opptaksfunksjon. Noen har muligheter for WiFi eller 4G mobilnett, noe som gjør det mulig å se live video på mobil og laste opp opptakene. Det er også verdt å merke seg at hvis du bruker et WiFi-kamera, må du ha WiFi-dekning der bilen er parkert. Hvis du ønsker å bruke et 4G-kamera, må du installere et SIM-kort, og området må ha god mobilnettdekning. Kvaliteten på kameraene varierer, men alle tilbyr en bred bildevinkel og høy oppløsning slik at alt er synlig i bildet.

Zetta Zir32

Vårt absolutt favoritt er Zetta ZIR32, som har utmerket nattsyn og en bevegelsessensor som aktiverer opptak når den registrerer bevegelse rundt bilen. Den har et 2400mAh oppladbart Li-ion-batteri som gir 24 timers batterilevetid ved konstant opptak og flere dager i standby. Bilen kan stå parkert i flere dager, mens Zetta ZIR32 står på vakt.

Zetta Z15

Zetta Z15 er et rimeligere alternativ til Zetta ZIR32, og har bevegelsesaktivert opptak. Selv om den ikke har IR for opptak i mørket, er dens WDR tilstrekkelig god til å ta opp også i svakt lys. Den har også et oppladbart 1200mAh-batteri som gir 10 timers opptak og flere dager i standby. Så du kan sove godt om natten og vite at kameraet passer på bilen din. Gjerningspersonen vil uansett bli filmet, og du har håndfaste bevis.

Zetta Z86

Zetta Z86 er et avansert minikamera med 1080P HD-linse som kan brukes til å overvåke bilen din. Det kompakte designet gjør det enkelt å montere kameraet inne i bilen. En av funksjonene som gjør Zetta Z86 til et ideelt valg for overvåkning av bilen er en spesialsensor som kan registrere bevegelser utenfor bilen, selv gjennom glass. Dette gjør det mulig å overvåke omgivelsene rundt bilen og oppdage eventuelle bevegelser som kan indikere at noen forsøker å bryte seg inn i eller skade bilen. Dette kan bidra til å fange opp alt som skjer rundt bilen, både innenfor og utenfor.

Zetta Z86 bruker en mobilapp som gir deg enkel tilgang til videoopptakene. Appen lar deg laste ned opptakene direkte til telefonen din, og du kan se gjennom og administrere opptakene på en enkel måte. Alt som blir fanget opp av kameraet kan lagres på et micro SD-kort, eller du kan laste ned opptakene direkte til telefonen din via appen. Zetta Z86 er en kraftfull og allsidig enhet som er ideell for overvåkning av bilen og dens omgivelser.

WiFi kamera-modul

Hvis du har god WiFi-dekning i området der bilen din er parkert, kan du vurdere vårt WiFi kamera-modul som sender LIVE video og har bevegelsessensor. Du bruker en app på mobilen, og kan se direkte video, samt laste ned opptakene. Det kan også sende push-varsler hvis det er aktivitet utenfor bilen. Dette WiFi-minikameraet gir mer fleksibilitet og kontroll. WiFi-minikameraet kommer med et stort 5000mAh batteri som gir 24 timers permanent opptak og 12 dager i standby. Kameraet passer utmerket for skjult videoopptak, siden designet gjør det mulig å skjule kameraet i bilen.

DVR kamera-modul

Hvis du ikke har WiFi eller ikke ønsker å styre med WiFi-oppsett eller apper, kan vi anbefale minikameraet for skjult innbygging. Dette lagrer opptakene til minnekortet og har bevegelsessensor. Det følger med et 5000mAh batteri som også gir lang batterilevetid - 24 timer ved konstant opptak og opptil 2 uker i standby.

Spionkamera til Bilen: Skjult kamera i billader

Hvis du driver med bilutleie, eller skal leie ut bilen din til barnet ditt eller noen andre, kan det være lurt å ha kontroll over hva som skjer i bilen din. I slike situasjoner må overvåkningskamera i bil være svært diskret. Vi anbefaler vårt LawMate PV-CG20 skjult kamera i billader. Dette skjulte overvåkningskameraet til bilen er perfekt for deg som ønsker kontroll over hva som skjer i bilen.

Ta vare på bilen din, du vet aldri når det er behov for å ha videobevis. Det viktigste av alt er å sikre eiendommen din. Hvis du har mye å tenke på og trenger råd, ta kontakt med oss.