Har du noen gang opplevd skadeverk og tilgrising på bilen din i offentlig eller din privat parkeringsplass utenfor huset ditt? I det siste ble vi kontaktet av mange personer som hadde opplevd hærverk og vandalisering på sine biler blant annet lakken skrapet opp, tilgrising med farger, eller få luft tappet ut av dekkene. De fleste hevendelsene handlet om etterspørsel på egnet overvåkningskamera for å plasseres inne i bil. Vi har skrevet denne artikkelen som skal gir deg noen forslag. Vandalisering koster samfunnet over 20 milliarder kroner årlig på verdensbasis og det er en stabil økning i årlige rapporter om dette. Vi mener det er nyttig å gi informasjon om hvordan du skal dokumentere hærverk og beskytte din bil.

 

Det er en vanskelig situasjon å finne ut hvordan man skal passe på bilen sin, men vi har en klar anbefaling. Ta i bruk et minikamera som du kan montere inne i bilen din. Dette hjelper deg eventuelt i juridiske saker hvor du kan da vise frem bevis for hærverk og eventuelt også identifisere gjerningspersonene som har utført det. Dessverre er det ikke en enkel sak å filme i en bil, det er mange ting som kan være i veien og om natten er det vanskelig å filme uten at alt blir kornete og lyst. Heldigvis har vi flere løsninger til dette som du kan ta i bruk.

 

Hvem er dette for?

 

Dersom du har kjøpt en ny bil, bor i et ustabilt strøk eller bare har opplevd skadeverk på din bil, så anbefales det å lese videre. En kunde rapporterte oss at sin bil ble i fjor gjort hærverk på, vinduet og begge speilene knust. For mange er dette dessverre ikke tilfellet. Mange oppbevarer både pc’er, bilder og viktige dokumenter i bilen uten å tenke over det, men hva skjer når det blir gjort innbrudd? Heldigvis har vi en løsning til deg.

 

Hvilket kamera passer som overvåkningskamera for din bil?

 

Det finnes utrolig mange kameraer på markedet og i alle forskjellige prisklasser. Du kan skaffe deg noen billige på eBay eller Amazon som er produsert i Kina, men dette anbefales ikke på flere punkter. Mange av disse har lite batterilevetid, ustabil drift og tilbyr ikke et godt nok kamera til å filme i alle mulige situasjoner. Når du skal skaffe deg et kamera til kameraovervåkning for bilen din, må du være obs på disse 4 punktene:

 

  • Batterilevetid: De fleste hærverk skjer når bil står parkert i garasje eller ute i gate på offentlige områder. Den første ting som du skal være oppmerksom på, er det batterilevetid. Et velegnet kamera har nok batterikapasitet for å kunne ta opp på lengere tidsrom uten å være koblet til strøm.
  • Bevegelsesaktivering: Et velegnet kamera har bevegelsessensor som utløser opptak når sensorer oppdager bevegelse. Kamera spiller inn kun når noen bryter seg inn i bilen, eller står nært utenfor. Med denne funksjonen holder batteriet lenger, og du vil slippe å gå gjennom mange time opptak.
  • Lite størrelse: Kamera må være lite slik at det kan skjules enkel inne i bil. En gjerningsperson vil legge merke til et vanlig bilkamera eller et overvåkningskamera. Hensikten er jo å dokumentere skadeverk på bilen i skjul. I tillegg må kamera være nok fleksibel for å kunne monteres i forskjellige plasser i bilen.
  • IR eller WDR: Kamera må kunne ta opp i mørke eller i dårlig lysforhold. IR står for Infrared Radiation eller infrarød lys noe som gjør mulig å filme i mørke. Sånne nattkameraer er utstyr med IR, mens andre kameraer har bra WDR som stor for Wide Dynamic Range. Kamera med bra WDR kan fange opp bilder i både lyse og mørke omgivelser.

 

Hvordan kan et kamera skjules i bil?

 

Finn et godt sted for å plassere kameraet ut ifra hva du ønsker å se. Dersom du ønsker å se fjeset på den som har brutt seg inn i bilen din, så kan det være praktisk å plassere det ett sted på dashbordet, men hvis det handler om skadeverk eller tilgrising på utsiden av bilen, så kan det være bra å plassere 2 eller flere kameraer som siktet mot utsiden av bilen slik at kameraene filmer aktiviteter som skjer utenfor bilen. Skjul kameraet hvis mulig. Dersom du har små minikameraer, kan du prøve å gjemme den mellom seter eller andre småsteder. Husk å test kameraet grundig og sjekk om posisjonen fungerer. Sjekk om kamera fanger opp det du vil og test gjerne med folk både inne og utenfor bilen slik at du vet at plassen riktig og kameraet sitter fast, og ikke beveger på seg.

 

Våre løsninger

 

Våre kameraer finnes i mange størrelser og med forskjellig teknologi. Kameraene kommer enten med lagring på et SD-kort i selve kameraet, eller WIFI-lagring som betyr at filene blir sendt over til en app som er installert på en smart-enhet. Kvaliteten på kameraene varierer, men alle tilbyr en god synsvinkel og god oppløsning slik at alt er synlig i bildet.

 

Vårt absolutt favoritt er Zetta ZIR32 som har ekstremt bra nattsyn og varmesøkende sensorer som trigges når det oppstår bevegelse eller når varmekilder kommer i bildet. Dette hjelper deg med å både beskytte bilen om natten fordi den ikke står på hele natten, men kun aktiveres av bevegelse. Den har hele 180 dagers batterilevetid, som betyr at du trygt kan dra på ferie og la bilen stå ute.

 

Zetta Z15 er et alternativ til Zetta ZIR32 med rimeligere pris, og har de nyttige funksjonene som bevegelsesaktivering. Den har ikke skikkelig IR for opptak i mørke, men sin WDR er god nok for å ta opp også i dårlig lysforhold. Batteriet er ladbart og kan filme i hele 120 dager i hvilemodus eller 10 timer kontinuerlig slik at du kan sove godt om natten og vite at kameraet passer på bilen din. Gjerningspersonen er tross alt på film og du har konkrete bevis!

 

Hvis du har WiFi-nettverk i område hvor bilden din står, kan du vurdere vårt trådløst WiFi kameramodul som sender LIVE video. Det betyr at bildet blir sendt over nettet til en enhet som kan følge med på hva som skjer, og kan også spille inn opptak på et mikro sd-kort. Minikameraet er enkelt å plasseres i småsteder i bilen.

 

Hvis du driver med bilutleie eller skal leie ut bilen din til ditt barn eller til noen annen, er det lurt å ha kontroll hva som skjer i bilen din. Ved sånne situasjoner må kamera være veldig skjult. Vi anbefaler vårt «LawMate PV-CG20» skjult kamera i billader. Dette kameraet er perfekt for deg som ønsker kontroll over hva som skjer i bilen.

 

Ta vare på bilen din, du vet aldri når det er behov for å ha videobevis og det viktigste av alt er sikkerheten til de som er rundt oss. Du kan ta kontakt med oss i dag, så kan vi hjelpe deg med råd og anbefaling.

 

Følg oss på sosiale medier

Ikke gå glipp av nye artikler og produktpresentasjoner. Vi publiserer våre artikler og produktpresentasjoner på Facebook, Twitter, Youtube og LinkedIn. Følg oss på sosiale medier.

Følg oss på Instagaram:

instagram logo

Følg oss på Twitter:

Del denne artikkelen med andre og følg oss på Facebook:

Se på våre produktpresentasjoner på YouTube:

SpyGadgets.no YouTube kanal