Denne nettsiden bruker cookies. Les mer om cookies!

Hvordan fungerer avlytting av mobiltelefon?

14. Jul 2017 0 Kommentar

De tekniske gjennombruddene som har fulgt utviklingen av smarte telefoner, har også gjort det enklere for privatpersoner å bedrive telefonavlytting. Grunnene til dette kan være flere. Ofte brukes denne typen teknologi for å avsløre en utro partner, eller for å avsløre svik i forretningslivet.

 

Men utroskap eller svindel er ikke de eneste årsakene til at noen velger å overvåke mobiltelefoner. Et overvåkingsprogram kan også brukes som en ekstra sikkerhet mot tyveri, eller mot andre som forsøker å bryte seg inn på din mobil. Med et installert overvåkingsprogram kan du til en hver tid vite hvor telefonen din er, du kan ta bilder med begge kamera på mobilen, og du kan ta opp samtaler som finner sted i mobilen sine omgivelser.

 

Hvilke grenser setter loven for telefonavlytting?

Ikke all bruk av overvåkingsutstyr, for avlytting av egen eller andres telefon er direkte lovlig, men det finnes også lovlige veier for å bruke denne teknologien. Det er for eksempel lovlig å overvåke din egen eiendom, som en mobil som du eier, eller egne rom i ditt hjem, eller andre områder som er dine. Du har også lov til å ta opp samtaler som du selv tar del i, eller som gjennomføres med din eiendom. Lovene som setter grenser for dette mellom privatpersoner er loven mot databrudd og tyveri, mens personvernloven setter grenser i profesjonell og myndighets-sammenheng. En telefon som ligger i en bil, vil for eksempel kunne fortelle deg hvor bilen har vært, eller den vil kunne ta opp samtaler som blir ført i bilen. Om du eier en mobil er det selvfølgelig fritt frem å overvåke denne.

 

Hva gir moderne teknologi for telefonavlytting muligheten til? Hvordan avlytte en mobil?

Etter at programvaren er installert på telefonen, så har du full mulighet til å styre den gitte telefonen. Dette skjer over en nettside, som er knyttet til overvåkingsutstyret i telefonen. Her kan du logge deg inn, for å se på forskjellige varianter av lagret data.

 

Overvåkingsprogramvaren gjør det mulig å se på SMS-trafikken på telefonen, så vel som hvilke bilder som er blitt sendt og mottatt. Du kan også se listen over gjennomførte telefonsamtaler, så vel som at du får innblikk i de samtaler gjennomført med installerte chatteprogrammer. Du kan også se på eposttrafikken, og internettaktiviteten fra telefonen. Samtidig kan du også selv skrive SMS-er som sendes fra telefonen, uten at de etterlater seg noen spor på selve telefonen.

 

Dertil er det selvfølgelig også mulig å avlytte telefonsamtaler, eller å gjøre opptak av bestemte samtaler. Det samme gjelder for VOIP samtaler, som gjennomføres med programmer som Skype eller Whatsapp, og liknende programmer.

 

Om mobilen skulle ligge i et rom hvor en samtale pågår, kan du også begynne å ta opp samtalen, ved å aktivere denne funksjonen gjennom online-portalen. Du kan også høre på alle typer samtaler mens de pågår.

 

Dertil kan du se en logg over hvor telefonen har befunnet seg over tid, og hvor den er akkurat i øyeblikket. Du kan skru kameraene av og på, og du kan skru mikrofonen til mobilen av og på, kun ved hjelp av overvåkingsprogrammet. Du kan også lagre passordet fra forskjellige tjenester som åpnes med mobilen, som for eksempel LinkedIn eller Hotmail.

 

Enkel styring og kontroll av mobilovervåkingen gjennom online-portalen

I all enkelhet kan du fjernstyre mobilen, og har tilgang på alle av mobilens funksjoner, gjennom online-portalen. Online-portalen er alltid knyttet til overvåkingsprogrammet i mobilen, og du kan selv bestemme hva som skal lagres eller loggføres. Dermed trenger du heller ikke å følge med hele tiden. Dette er noe som programmet tar seg av, akkurat slik som du har bestemt at det skal gjøres.

 

Følg oss på sosiale medier

Ikke gå glipp av nye artikler og produktpresentasjoner. Vi publiserer våre artikler og produktpresentasjoner på Facebook, Twitter, Youtube og LinkedIn. Følg oss på sosiale medier.

Følg oss på Twitter:

Del denne artikkelen med andre og følg oss på Facebook:

Se på våre produktpresentasjoner på YouTube:

SpyGadgets.no YouTube kanal

Legg igjen en kommentar

Loading...
Loading...