Hvorfor PC overvåking?

I dag har datamaskinen blitt et alt-mulig-verktøy som vi bruker til arbeidsoppgaver, kommunisere med venner, kolleger og familie, ha kontroll på økonomien, lagre dokumenter, bilder, hjemmevideoer og dessuten brukernavn og passord. Kort fortalt så inneholder datamaskin mye viktig personlig data. Det sier seg selv at du bør beskytte denne informasjonen slik at den ikke kommer på avveie. I tillegg opplever mange arbeidsplasser at de ansatte sløser bort tid på sosiale medier enn å utføre arbeidsoppgaver. Mens foreldre er redde for at barna skal besøke uegnede nettsider. Heldigvis finnes det en rekke programvarer som kan bøte på disse utfordringene.

 

Programvarer for PC-overvåking

Hvis du er bekymret for at noen skal tukle med datamaskinen så kan det være lurt å skaffe seg software til å overvåke datamaskin. Dersom noen tukler med datamaskinen og sletter viktige ting, kan du redde slettede filer og mapper ved hjelp av minnepinnen for data gjenoppretting såkalt data recovery stick. Du kan til og med loggføre samtaler på direktemeldingstjenester som Facebook, Skype og dessuten e-poster. Dette er et godt sikkerhetstiltak for de som ikke ønsker at sensitiv info skal komme på avveie. Spionprogramvarer har ulike funksjoner, de fleste kan kjøres skjult og samle inn informasjon om PC-aktiviteten. F.eks. ved å loggføre tastetrykk og ta regelmessige skjermdumper for å dokumentere brukeraktivitet. Dette er en effektiv måte for å kontrollere nettbruken blant de unge, særlig for foreldre som har opplevd at poden har vist dårlig nettvett, f.eks. deler sensitiv informasjon på sosiale medier.

 

Populært spionprogramvare - keylogger

Blant de mest populære software til å overvåke datamaskin er tastetrykklogger eller såkalte keylogger. Tastetrykklogger er en ideell spionprogramvare ettersom den bruker minimalt av datasystemets ressurser og kan loggføre alt på en datamaskin. Dette inkluderer:

  • Tastetrykk
  • Hvilke programmer som åpnes og lukkes
  • Filer som blir endret eller slettet
  • Netthistorikk
  • og dessuten ta periodiske skjermdumper

Periodiske skjermdumper er veldig praktisk når noen bruker skjermtastatur for å tukle med datamaskinen istedenfor et fysisk keyboard. Spesielt hvis du har en datamaskin med berøringsskjerm, for da kan en software keylogger loggføre tastetrykk uten et ekstern tastatur. En hardware-basert eller USB-tastetrykklogger må derimot kobles mellom en datamaskin og et fysisk tastatur for å fungere. Informasjonen som samles av en tastetrykklogger kan du få tilsendt til en e-postadresse eller lastet opp til en dataserver via FTP. Du trenger ikke å være en dataekspert for å bruke et spion programvare som tastetrykklogger. Hos SpyGadget kan du kjøpe en keylogger software på USB-pinne og så kan du raskt og enkelt installere programvaren på både stasjonære og bærbare datamaskiner.

 

Hvem bør bruke tastetrykklogger?

Software til å overvåke tastetrykk på datamaskin har mange bruksområder og anbefales for:

  • Foreldre som vil sjekke om barna bruker PC-en til skoleformål eller underholdning
  • Forretningsfolk som ønsker å hindre at uvedkommende ikke stjeler forretningshemmeligheter og spore opp de skyldige dersom det skjer
  • De som er bekymret for PC-krasj og miste viktig datainnhold
  • Teamledere som vil sjekke at de ansatte gjør en effektiv jobb og ikke kaster bort tid på Facebook

Hardware vs. Software basert keylogger

Tastetrykkloggere deles gjerne inn i to kategorier; hardware eller software. Hardware-basert som, også kalles for USB-keylogger, består av en fysisk enhet som kobles til f.eks. USB-porten eller PS/2-porten (inngangsport til f.eks. datamus eller keyboard). Fordelen med hardware-basert programvare er at de kan starte å loggføre tastetrykk umiddelbart når datamaskinen startes. Derfor kan også en hardware-basert keylogger fange opp passord for BIOS eller krypteringsprogrammer. Ulempen med den er det at de kun virke hvis de kobles mellom et fysisk keyboard og datamaskin. Software-basert keylogger må derimot installeres. Men på en annen side er en software-basert tastetrykklogger best for laptoper som ikke brukes med eksterne keyboard og dessuten de med berøringsskjerm. Noen mener at slik software kan bli oppdaget av antispionvare, men den software-baserte tastetrykkloggeren er veldig sofistikerte og vil ikke en gang dukke opp på Oppgavebehandling (Task manager).

 

Få tak i din tastetrykklogger fra SpyGadget i dag. Hvis du skal overvåke flere datamaskiner så gir vi deg gjerne rabatt. Ta gjerne kontakt på epost eller ring oss på 94099099, dersom du har spørsmål.

 

Anmerkning

 

Vær oppmerksom på at metodene som er beskrevet i denne artikkelen informerer om generelle muligheter som teknologien gir til brukeren, og skal ikke oppfattes som oppfordering. De er ikke nødvendigvis i samsvar med lovlige bruksområder i hvert enkelt land. Du som bruker må informere deg om lovverk og lovlige bruksområder i ditt land når du skal bruke denne typen produkter.  

 

Følg oss på sosiale medier

Ikke gå glipp av nye artikler og produktpresentasjoner. Vi publiserer våre artikler og produktpresentasjoner på Facebook, Twitter, Youtube og LinkedIn. Følg oss på sosiale medier.

Følg oss på Instagaram:

instagram logo

Følg oss på Twitter:

Del denne artikkelen med andre og følg oss på Facebook:

Se på våre produktpresentasjoner på YouTube: