Denne nettsiden bruker cookies. Les mer om cookies!

Hva er gps sporing?

27. Oct 2017 0 Kommentar

GPS eller Global Positioning System som det heter på engelsk, er en svært nyttig teknologi. De aller fleste av oss har sett eller brukt en gps tracker til bil for navigasjon, men i dag har bruksområdene blitt så mye mer.

 

Populære bruksområder for GPS sporing i dag er å følge med på barn, eldre med demens, kjøretøy (bil, lastebil, båt, motorsykkel, sykkel) eller overvåkning på en person, spesielt når det er mistanke om utroskap. Dagens GPS-trackere er veldig sofistikerte. Dette gjør det lett å overvåke andre, naturligvis innenfor lovens ramme. Hvis du har mistanke om at din bedre halvdel er mer enn bare venner med noen, da kan det være praktisk å bruke gps sporing til motorsykkel, biler og andre fremkomstmidler som din utkårede bruker, kan spores med en GPS-sporingsbrikke. Til og med små gjenstander og klesplagg kan tagges med en GPS sporer. GPS Tracker kommer nemlig i mange former og noen er svært små, slik at de er veldig vanskelig å få øye på. Avansert GPS-utstyr er heller ikke lenger dyrt, og får en rimelig penge kan du avsløre om ektefellen eller din bedre halvdel er utro eller ikke.

 

Historisk sporingsdata

Det kan være vanskelig å avgjøre om din bedre halvdel har vært utro eller ikke, med mindre du har tydelig bevis eller data over tid. Det fine med dagens GPS sporere er at mange av dem loggfører historisk data som du får tilgang til via en nettportal eller app. Dette betyr at du kan konfrontere kjæresten eller ektefellen med solide bevis. F.eks. mange GPS sporere kan knyttes til en app eller nettsiden, og når du vil sjekke GPS-posisjoner kan du bare logge deg inn på appen eller nettsiden. Da kan du få GPS-sporing i sanntid. Sporingsbrikker med GPS bruker heller ikke mye batteri og mange av dem har en battertid på flere hundre timer. Hvis du bruker en app eller nettportal for å spore vedkommende så kan du følge med direkte på smarttelefonen eller nettbrettet. Sporingsdata blir lagret i nettportalen samtidig som du får tilgang til sanntidsdata, dvs. du kan spore vedkommende forløpende.

 

Løpende rapporter på SMS

Men du trenger ikke å følge med hele tiden. Mange GPS sporere kan programmeres til å sende en e-postmelding eller SMS melding når vedkommende beveger seg utenfor et gitt område. Det er også mulig å stille inn tidsintervaller for når du skal få GPS-rapporter eller logger som sendes via SMS eller e-postmelding. Ellers kan du naturligvis sjekke GPS-historikken på en app eller nettportal. For å sikre at uvedkommende ikke får tilgang til GPS-dataen kan du også sørge for at både appen og nettportalen kreves passord for tilgang. Det kan jo hende at kjæresten eller ektefellen er faktisk utro på et område som du ikke har mistanke om. F.eks. det er jo ikke sikkert at utroskapet skjer utenfor hjemmet eller arbeidsplassen, kanskje det er faktisk på disse stedene. Da kan du innstille GPS-sporing slik at sporingsbrikken loggfører hvor lenge vedkommende har vært på et sted.

 

Personlig sikkerhet

Ved å bruke digitale kart på smarttelefonen kan familie og venner bruke GPS-sporing for å få oversikt over sine nærmeste. Dette har faktisk hjulpet mange å komme seg i sikkerhet i både naturkatastrofer og nødssituasjoner. For sistnevnte har dette vært svært gunstig for redningsfolk som trenger navigasjonsdata raskt for å kunne utføre jobben sin. Foreldre som er redde for sine barn er svært takknemlig for gps klokke til barn. Det er ingen hemmelighet at enkelte bydeler har høy kriminalitet, og dersom det skulle skje noe så kan GPS sporing av barn øke sjansen for at barna kommer til rette igjen.

 

Det er ikke bare barn som kan ha god nytte av GPS, særlig de eldre med demens har god nytte av en gps tracker. Vi leser jo ofte i avisen av en eller annen forkommen eldre herre eller dame har gått seg bort eller ikke vet hvor de er. Hvis de derimot har en klokke med GPS kan deres nærmeste finne dem raskt igjen. Ved å kombinere avanserte programmer og GPS kan også svaksynte og blinde mennesker bruke denne informasjon til å ferdes i omgivelser uten en ledsager.

 

GPS blir også mye brukt blant de som jakter, både for å finne frem i ulendt og ukjent terreng, og dessuten for å holde øye med på jaktbikkja. De som ikke jakter har også god nytte av gps trackere, særlig på hunder som liker å løpe uten bånd i skog og mark.

 

Beskytt fartøy og kjøretøy

Selv om moderne fartøy og kjøretøy er utrustet med mye elektronikk som skal beskytte deg mot tyveri, så finnes det alltid en svakhet som kan utnyttes. Når bilen, motorsykkelen eller båten blir stjålet skal det mye til før den dukker opp igjen, med mindre du kan spore kjøretøyet med en gps tracker. Da har også politiet noe å gå etter og kan gjøre sitt for å øke sjansen for at du får tilbake kjøretøyet ditt. GPS tracker til bil og andre kjøretøy bruker ikke mye batteri. Mange GPS-trackere kan vare i mange dager. I tillegg har mange spy gps tracker en funksjon som gjør at de bare aktiveres ved bevegelse. GPS sporing av båt og andre fartøy kan sikre deg tap av store summer, og ikke minst ergrelsen over å ikke få tilbake det som tilhører deg. Det er ikke bare gps tracker til båt og bil som er nyttig, men også bagasje kan spores, dersom de blir borte.

 

GPS er svært nøyaktig

Noen tror man kan snakke seg bort GPS-bevis, dvs. GPS-data som viser at vedkommende har vært på et sted, når han eller hun egentlig sa de skulle et annet sted. En vanlig unnskyld er at de kjørte seg bort eller tok en omvei. Spy gps tracker registrerer nemlig ikke bare posisjonsdata, men kan faktisk også regne ut fart, turlengde, avstand til destinasjon og tidspunkter på ulike punkter på reisen. Det er nemlig slik at GPS for biler i dag er i stand til å regne ut bilfarten og dessuten korteste vei til angitt destinasjon. Så det hjelper ikke å bortforklare hvor du har vært ved å si at du tok en omvei, for GPS-data røper også hvor lenge du har vært på en gitt posisjon.

 

Anmerkning

 

Vær oppmerksom på at metodene som er beskrevet i denne artikkelen informerer om generelle muligheter som teknologien gir til brukeren, og skal ikke oppfattes som oppfordering. De er ikke nødvendigvis i samsvar med lovlige bruksområder i hvert enkelt land. Du som bruker må informere deg om lovverk og lovlige bruksområder i ditt land når du skal bruke denne typen produkter. 

 

Følg oss på sosiale medier

Ikke gå glipp av nye artikler og produktpresentasjoner. Vi publiserer våre artikler og produktpresentasjoner på Facebook, Twitter, Youtube og LinkedIn. Følg oss på sosiale medier.

Følg oss på Instagaram:

instagram logo

Følg oss på Twitter:

Del denne artikkelen med andre og følg oss på Facebook:

Se på våre produktpresentasjoner på YouTube:

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...